Saya ada jalan penyelesaian kepada masalah anda.

Sila baling berokbanda anda laju-laju ke dinding segera.
HAHAHA. Tipu aje.

Sekarang, saya mahu ajar anda semua tips dan tricks penting untuk lajukan kembali broadband yang dah slow tahap sipu vavi. Jadi selepas ini tiada lagi caci maki kepada berokband anda ya. Kesian mereka. gagaga

1) Pastikan wktu nie dh connect ke internet. Tekan "start" & cari "run". Dalam tu tulis "cmd" dan tekan ok...

2) Akan kuar command prompt mcm kt bwh ni. Tulis "ipconfig/all" dan enter...

3) Bila dh enter akan kluar senarai connection, cari hardware wireless korang (nama Modem korang), tgk gambar kt bwh utk pilih yg mna betol...

4) Ok skarang tekan "ping [address korang] -t" Cth ping 10.175.53.131 -t   mcm gmbar kt bwh. Bila berjaya, korang akan trima balasan mcm kt bwh. Kalo x kuar mcm kt bwh mksudnya x berjaya la tu...

5) Biarkan bnda ni jalan selama mana korang online. Kalo dh xnk tekan pangkah tu ja

p/s: Sesuai untuk semua jenis broadband. Kalau tak laju juga, pakai streamyx sudeh *hehehe*

Untuk lebih info, sila pergi ke page Budakbotak. Kredit kepada beliau tentang tip ini.


Comments (4)

On Sunday, February 13, 2011 3:28:00 PM , missterebozudotdot said... [Reply to comment]

terima kaseh banyk2 to cik ayin dan budakbotak..hehehe

 
On Sunday, February 13, 2011 3:52:00 PM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@missterebozudotdotsame same hehehe

 
On Sunday, February 13, 2011 6:06:00 PM , atiEy_[azHa] said... [Reply to comment]

laa , nak beli berukband la pula pas nih . haha

 
On Monday, February 14, 2011 10:41:00 PM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@atiEy_[azHa]pakai apa skrg?streamyx lg ok kot

 

Mereka SUPER BEST


:: Si Gula-gula Hati ::

© 2010, AYINWEEWEET.blogspot.com
All Rights Reserved | © 2010 |
This blog design is built and designed by