07 February 2011

Tips Ubati Selsema

 Sekarang cuaca tak berapa nak elok. Kejap panas, kejap lagi hujan. Baru je sidai baju, tiba-tiba hujan mencurah-curah. Hep! Jangan merungut. Hujan kan anugerah Tuhan. Banjir pun sudah reda. Untungnya, banjir melanda masa musim cuti sekolah. Kalau tak, mesti boleh kira berapa kerat pelajar yang datang. Yang tak banjir pun tumpang sekaki lah. 

Dengan keadaan dunia yang semakin tak stabil ni, kita kena pandai jaga kesihatan kita. Nampak air jernih, tapi yang kita tak nampak, wallahualam. Kalau ada rezeki lebih, bolehla cari water treatment yang elok, suci, dan halal untuk kegunaan sendiri. Macam Beyond Water dari Zhulian. HIKHIK Promote pulak. Benda baik, buat apa nak sorok kan. 

Disebabkan cuaca yang tak menentu sangat ni, mesti ramai yang asyik bersin dan selsema kan. Nak jumpa doktor dah tak larat. Nak telan pil, pun dah tak jalan. Nah, saya bagi petua paling senang nak ikut.

Ambil garam, bancuh jadi air garam secukup rasa, sapukan kat bahagian hidung. Atas hidung tau, bukan dalam hidung. Tadaa. Siap! Boleh tidur sekarang. HAHA Tips ini sesuai dilakukan pada waktu malam, sebelum tidur.

Lepas ni, tak delah hachuumm hachumm ya. >__<


Comments (6)

On Monday, February 07, 2011 9:15:00 AM , Kazaztan Team said... [Reply to comment]

salam,

saya tgh selsema..saya amik tip anda...terima kasih

 
On Monday, February 07, 2011 9:33:00 AM , ardinihumaira said... [Reply to comment]

leh cuba ni :D

 
On Monday, February 07, 2011 9:36:00 AM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@Kazaztan Teamselamat mencuba :)

 
On Monday, February 07, 2011 9:42:00 AM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@ardinihumairasilakan silakan :)

 
On Monday, February 07, 2011 3:28:00 PM , eija hassan said... [Reply to comment]

thanx for the info.
bolehh cbe ni (;

 
On Tuesday, February 08, 2011 1:24:00 AM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@eija hassancuba,nanti kalau berkesan bgtau ye hehe

 

Mereka SUPER BEST


:: Si Gula-gula Hati ::

© 2010, AYINWEEWEET.blogspot.com
All Rights Reserved | © 2010 |
This blog design is built and designed by