Ingat tak pasal Sosej Gulung dengan Serbuk Roti saya hari tu? Sudah try belum? Sedap tak? Sedap kan? Kan? OK. Kepada yang belum try lagi, tutup internet dan sila cuba sekarang. HAHA

Apa jadi dengan lebihan tepi roti hari itu? Korang buang je? Hoish. Ruginya. Apa kata kita menjadi kreatif sekali sekala. Baru mencabar minda. *ketawa kecil* Masa saya pandang roti-roti tersebut, rasa sayang lah pulak nak buang. Tapi tak kan nak makan macam tu je. Memang lah tak lalu kan. Tibe-tibe..

Apa kata kita buat, Jejari Roti dengan Bread Crumbs pula LOL

1.  Gaulkan jejari roti dengan lebihan telur yang kita buat cocktail roll itu tadi. Gaul sampai semua dapat telur sorang sikit. HEHE

2.  Taburkan lebihan serbuk roti tadi di atas jejari roti. Gaul rata juga ya.

3. TADAA! Boleh digoreng. Pastikan minyak tak banyak sangat supaya tak menyerap masuk dalam jejari tadi ya. Boleh makan sekarang. >__<


Comments (8)

On Wednesday, February 09, 2011 9:41:00 PM , atiEy_[azHa] said... [Reply to comment]

aiyow , sangat kreatif lorh . sayanglah tepi2 roti yang atiey makan selama ni . buang je . tak sedap . hehe .

 
On Thursday, February 10, 2011 8:08:00 AM , death_luver said... [Reply to comment]

kreatif gileeee...
nanti nak cubee..
tapi nantinyer tak tau bileeee...
:P

 
On Thursday, February 10, 2011 9:31:00 AM , fiqkbe said... [Reply to comment]

sedap nyer!

 
On Thursday, February 10, 2011 2:20:00 PM , ~syikinblankidea~ said... [Reply to comment]

huahuahua....ade lagi x kat bilik ko td? nak lagi ak x ckp sedap tp lapar so nak lagi...dan nak lagi....huhuhuhu

 
On Sunday, February 13, 2011 3:22:00 PM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@atiEy_[azHa]lepas ni boleh try kan?hehehe

 
On Sunday, February 13, 2011 3:23:00 PM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@death_luverhahaha sekarang!

 
On Sunday, February 13, 2011 3:23:00 PM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@fiqkbeaih..xrasa lg dh tau sedap ke hehehe

 
On Sunday, February 13, 2011 3:23:00 PM , ayin~weeweet said... [Reply to comment]

@~syikinblankidea~eleh.kau ngaku jelah kin hehehe

 

Mereka SUPER BEST


:: Si Gula-gula Hati ::

© 2010, AYINWEEWEET.blogspot.com
All Rights Reserved | © 2010 |
This blog design is built and designed by